Sieraden met een speciale en persoonlijke betekenis laten maken is voor velen een wens. Bij Floor&Tinus is dat nu binnen ieders bereik. 

Borka is als sieradenontwerpster en goudsmid gespecialiseerd in het creëren van gepersonaliseerde en unieke ontwerpen, op bestelling gemaakt en afgestemd op jouw wensen. 

Borka keurt sieraden 

Maatwerk

Of je nu wel of niet een idee hebt over jouw te maken sieraad; we komen er altijd wel uit. Je kunt er voor kiezen in het atelier de materialen en het model te bepalen, maar misschien zag je al een mooie ring in onze collectie en wil je deze naar je persoonlijke smaak laten aanpassen. 

Het maken van een ring kost maximaal 14 werkdagen, maar heb je haast, dan kunnen we die productietijd in overleg aanpassen.

Maak een maatwerk afspraak in de app op de contactpagina, dan kijken we samen in mijn atelier wat er allemaal kan.

Gereedschap tangen

Persoonlijke beleving

Ik ben er trots op, dat ik in de afgelopen jaren van veel klanten het vertrouwen heb gekregen om voor hen sieraden op maat te ontwerpen. 

Oude juwelen een nieuw leven geven of iets geheel unieks laten maken voor jou of voor een speciaal iemand is nu mogelijk met deze speciale service.

 

Maak van oud goud nieuwe erfstukken

Nieuwe sieraden maken van oud goud. Duurzamer kan niet! Veel mensen hebben gouden sieraden geërfd van een familielid of hebben een gouden ring liggen, die niet meer bij hun persoonlijke stijl past. Soms ben je gehecht aan je trouwring maar zou je het liefst een  eigentijdser model dragen.

Voor die sieraden heeft Floor&Tinus een leuke bestemming; het oude goud wordt gesmolten en we maken er weer iets moois en waardevols van. 

Oude gouden sieraden

Proces

Borka: “Ik vind het leuk om met oud goud te werken en samen te bedenken hoe we een nieuwe creatie kunnen maken met behoud van de sentimentele waarde.”

In het algemeen levert het smelten en opnieuw gieten niet veel kostenbesparing op ten opzichte van het kopen van een nieuw sieraad.

Ook kan een test uitwijzen, dat de samenstelling van het goud een onverwacht resultaat oplevert. Is het goud minder dan 24 karaat, dan is het altijd gemengd (gelegeerd) met andere metalen. Elk gehalte, zoals bijvoorbeeld 14 karaat of 18 karaat, heeft een ander smeltpunt. Door de verschillende smeltpunten gedraagt goud zich iedere keer net een beetje anders, waardoor het verwerkingsproces soms een beetje onvoorspelbaar is. Ik hou echter van die uitdaging en het inspireert, elke keer weer, jou een persoonlijk sieraad te zien dragen, waar je altijd even gelukkig mee bent.

Maak hieronder in de app een afspraak voor een nieuw ontwerp met een personal touch! Op de contactpagina kun je vinden, hoe je ons nog meer kunt bereiken.